Jótékonysági Est 2022

Mindkét előző évben –ismert kényszeritő okok miatt- elmaradt a Rotary-bál megrendezése. A 2022-es év sem zavartalan a kellemetlen eseményektől: elég csak a szomszéd országban dúló embertelen háborúra, a gazdasági helyzet romlására gondolni. A szokásos adománygyűjtés helyett a Rotary Club Szolnok november 19.-én jótékonysági estet rendezett.

A rendezvény Háziasszonyának bevezető gondolatai:

„Bár rengeteg ismerős, és –talán mondhatom- barát is ül velem szemben az asztaloknál, azok kedvéért, akikkel még nem találkoztam, engedjék meg, hogy bemutatkozzam! Huszárik Kata szinész vagyok, egykori „szolnoki”, hiszen 12 éven át játszottam a Szigligeti Szinház „világot jelentő” deszkáin. Ez idő alatt számomra valóban Szolnok jelentette a világot. Nem csak a munkám miatt, hanem mert ezalatt a 12 év alatt megismertem, mitől is különleges ez a város. Soha korábban, és azóta sem tapasztaltam annyi kedvességet, figyelmet és szeretetet, mint amennyit itt kaptam. Néhány hónapos korától itt tologattam babakocsiban a Zagyva és a Tisza partján Gergőt, aki azóta már szinte férfivá érett, jártam a Tisza-liget göcsörtös fűzfái között, és végül, de nem utolsó sorban életre szóló, nem múló barátságokat kötöttem. A Rotary Club éves báljainak lassan 10 éve lehetek „háziasszonya”, ami mindig különösen fontos volt számomra, most pedig, ebben a mindannyiunk számára nagyon nehéz időszakban talán még fontosabb, hogy olyan emberekkel találkozhatok, akik segitő kezet nyújtanak a rászorulóknak.

A már évtizedes hagyományokra visszatekintő szolnoki Rotary-bál a járvány miatt az elmúlt két évben a bál elmaradt. Ez mind a rendezőknek, mind a bálok résztvevőinek hiányzott, ugyanakkor nélkülözte a rendezvény bevételét a rászorultak valamely csoportja is. Hónapok óta –sajnos- embertelen és értelmetlen háború dúl itt, a szomszédunkban. Ennek tudható be, -a Rotary klubtagok humánus gondolkodására jellemzően- hogy a jelen jótékonysági rendezvényt megszervezték ugyan, de nem bál, hanem jótékonysági est formájában.

A 23 éve újjászervezett Rotary Club a város elismert, kiemelkedően dolgozó közhasznú civil szervezete. A döntésüknek megfelelően a jelen rendezvény bevételét az ’Esély a Dijhátralékosoknak Közalapitvány’ fogja megkapni. A szervezet az elmúlt évek során számos, nehéz helyzetebe került családnak nyújtott segitséget egyes számláik kifizetéséhez. Sok sikert kivánunk munkájukhoz a közeli és –várhatóan a gazdaságilag fokozottan nehezebbé váló- távolabbi jövő időben is!”

Az elhangzottakhoz nem szükséges kommentár…

Csaknem 120 vendég vett részt a Garden Hotelben megrendezett eseményen, mely fővédnökei Szalay Ferenc polgármester és a Magyar Rotary District kormányzója, Réti László voltak.

A kiváló műsor, a szabadkai Night Cruisers zenekar, a finom vacsora kielégitette az inyencek igényét is. A megjelent hölgyek bemutathatták a ’ruhakölteményüket’, -hozzá igazitva férjük kiegészitő kellékeit…- melyek közül egyesek egy Hollyvood-i filmes-gálán is megállták volna a helyüket…

Az eseményről a kitartók jóval éjfél után tértek – jól megérdemelt – nyugovóra.

A támogatásokból, tombolából származó több-százezer forint bevétel a közalapitványnak sohasem érkezhetett volna jobbkor: a világszerte magas infláció, az energiaárak drasztikus növekedése, az ezek miatt romló gazdasági helyzet bizonyára növelni fogja a támogatásra szorulók számát.

A klubtagok optimisták: reménykednek abban, hogy a bizonytalan perspektiva ellenére hasonló adománygyűjtő rendezvényre 2023-ban is sor kerülhet!