Tiszteletbeli Tagság

A „tiszteletbeli” a tagság négy fajtájának egyike, amit egy személy a Rotary Clubban viselhet. Csak kivételes esetekben adományozzák, amivel valakinek a Rotary és a társadalom számára teljesített átlagon felüli szolgálatát és hozzájárulását ismerik el. A tiszteletbeli tagot csak egy évre választják, a folyamatos tagságot pedig évente meg kell újítani.

A tiszteletbeli tagok nem javasolhatnak a klubba új tagot, nem tölthetnek be tisztséget és fel vannak mentve a részvétel követelményei és a klub tagsági díj megfizetése alól.

Sok magas rangú államfő, kutató, szerző, zeneművész, űrhajós és más közismert személyiségek voltak a Rotary Clubok tiszteletbeli tagjai, mint például Gusztáv Svédország Királya, VI. György Anglia Királya, Badouin Belgium Királya, III. Hasszán Marokkó Királya, Sir Winston Churchill, Albert Schweitzer az Emberiség jótevője, Charles Lindbergh, Jean Sibelius zeneszerző, Sir Edmund Hillary felfedező, Thor Heyerdahl, Thomas Edison, Walt Disney, Bob Hope, Dr. Albert Sabin, Margaret Thatcher Brit Miniszterelnök és az Egyesült Államok több elnöke. Valóban, akiket tiszteletbeli tagnak választottak, azok nagyon sokat tettek azért, hogy elősegítsék a Rotary eszméjének terjedését.